Isn't It Romantic Film Konusu ve Yorumu / Netflix


Netflix'te yeni çıkan filmlerden biri olan Isn't It Romantic 'i dün izledim. Aslında vakit geçirmelik bir film ararken karşıma çıktı ve gerçekten de öyle bir filmdi.

Filmin konusundan kısaca bahsedecek olursam;
New York'ta yaşayan mimar Natalie çocukluğundan beri romantik komedileri ne kadar sevse de yıllar geçtikçe hiçbirinin gerçeklik payı olmadığını fark eder ve onları çok anlamsız bulmaya başlar.
 Tek amacı kariyerinde yükselmektir.Ancak; bir gün metro istasyonunda bir soyguna uğrar ve soyguncuyla mücadele ederken kafasını çarpar. Uyandığındaysa kendini bambaşka bir dünyada bir romantik komedinin içinde bulur.

Filmin başrolünde Rebel Wilson  yer alıyor. Kendisi oldukça sempatik gerçekten. 
Diğer başrol erkek oyunculardan biri de Liam Hemsworth. Kendisini gerçekten beğeniyorum. Filmin oyuncularına ve fragmanına bakmadan izlediğim için filmde onu görmek benim için güzel bir sürpriz oldu. Diğer başrol kadın ve erkek oyuncular ise Priyanka Chopra ve Adam Devine.


credit: enews

Spoiler İçerir.

Filmde başrolümüz her ne kadar romantik komedi klişelerini yaşamak istemese de , filmin bu klişelere tepki oalrak yapıldığını düşünsem de nihayetinde bir romantik komedi olduğu için yine alaylı bir şekilde de olsa tüm o klişeleri tekrardan yaşıyoruz.
Romantik komedileri izlemeyi ben de severim. Gülümseyerek izleyebilecğeimiz keyifli vakit geçirten filmler.

Bu filmde de karakterimiz romantik dünyadan çıkmak için çeşitli yollar deniyor. 
Bu sırada içinde bulunduğu dünyada küfür ederken arkadan kamyon geçmesi ve sesinin biplenmesi , her tarafın tertemiz ve çiçeklerle dolu olması, herkesin çok ince ve kibar olması, yakışıklı ve zengin erkeğin centilmenliği , ünlü modelin mimar çocuğa bir anda duyduğu ilgi, karaoke yaparken herkesin dans hareketlerini biliyor olması ve dans etmeleri hem klişelerle alay eden hem de sanki romantik br dünyanın olmazsa olmazlarından olduğu için karakterin yaşaması gereken şeylerdi. Gerçekten bu kısımlar komikti.

Onun dışında romantik dünyadan çıkmak için zengin adamın ya da ona platonik olarak aşık olan yakına rkadaşının değil de tek yolun önce kendini sevmek olduğunu fark etmesi güzel bir detaydı.
Genelde romantik komedi filmlerinde beklenmedik insanlar birbirine aşık olur ve nedense bir taraf kendini ezik hissettiği için bu çok mükemmel bir şeymiş gibi gösterilir.
O yüzden bu filmde asıl olayın kendini sevmek olduğunu söylemeleri ve ondan sonra geri dönmesi güzel bir detaydı.
Ama tabi yine bu bir romantik komedi filmi olduğu için onu seven yakın arkadaşıyla birlikte olması ve sokaktaki toplu dans kaçınılmazdı :)

He bir de Liam Hemsworth'ün saksafon çalışı var tabi...


credit:cosmopolitan


Eğer siz de keyifli vakit geçirmelik bir film izliyorsanız bu filmi önerebilirim :)
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

Yorum Gönder

0 Yorumlar