What's Wrong With Secretary Kim Dizi Yorumu

credit: soompi

Çoğunuzun izlediğini düşündüğüm izlemeyip romantik komedi sevenlerinde başlamasını tavsiye ettiğim Why Secretary Kim dizisini yorumlayacağım bugün.

Öncelikle dizinin konu itibariyle çok farklı ve ilgi çekici olduğunu söyleyemeceğim; ancak oyuncuların sempatiklikleri ve uyumları diziyi sıkılmadan izlememi sağladı.


credit: tumblr

Lee Young Joon yani CEO Lee küçükken yaşadığı travma nedeniyle korkuları olan ve bunları sadece 9 yıllık sekreteriyle paylaşabilen bir adam. Kendini fazlasıyla beğenmiş biri olsa da bu asla insanın gözüne batmıyor çünkü bunu tatlılıkla yapıyor. Hayatına kimse girmemiş olan CEO'muz ilerleyen bölümlerde aslında başından beri sekreterini sevdiğini fark ediyor. ( Gifteki "aura" hareketi en sevdiklerimden :) )


credit: tumblr

Ceo Lee'nin aksine fazlasıyla fedakar, sevecen , güler yüzlü Sekreter Kim de küçükken yaşadığı ancak tamamen hatırlayamadığı travma nedeniyle zor günler geçirmiş. Ailesi ve kardeşleri için kendini feda edip okulunu bırakmak zorunda kalmış ve Ceo Lee'nin sekreterliğini yapmaya başlamış. Tabi ki buna kaderin cilvesi de diyebiliriz.

Dizide küçükken başlarına gelen olay gerçekten ürkütücüydü ; ancak ikilinin büyüdüklerinde birbirleriyle tekrar karşılaşmaları ve teselli etmeleri güzeldi ki zaten dizi bu olay üzerine kurulu gibiydi. Yani bunun  dışında dizide herhangi bir çözülme ya da büyük bir olay yoktu.
Kimliği gizli roman yazarı ve Young Joon un kardeşin Sung Yeon ise başlarda bana sinir bozucu bir karakter gibi gelse de aslında ailesi yüzünden bu duruma geldiğini öğrenince onunla birlikte ben de üzüldüm. Sonunda kardeşiyle de aralarına düzeltmelerine çok sevindim.

Dizide özellikle Because This is My First Life daki ve şu zamana kadarki favorilerimden olan çiftimi görünce nasıl mutlu oldum!
Keşke yine beraber bir dizide bir araya gelseler de doya doya izlesek!



Dizinin yan karakterleri de yine diğer şirkette geçen dizilerdekinden farklı değildi. Ancak bu dizide bir başka sevdiğim ikili daha oldu. Onlarda Ji Ah ve Ko Gui Nam çifti.
Bu çift bana o kadar tatlı ve farklı geldi ki daha çok sahneleri olmasını isterdim.

Ko Gui Nam'ın o işkolik hallerinin altında yatan nedeni öğrenince Ji Ah gibi üzülsem de  yine de böyle bir nedeni olmasına ve aslında gerçekten karakter itibariyle o kadar cimri olmamasına sevindim.

credit: tumblr

Ji Ah 'nın ona cesaret edip hoşlandığını söylemesi üzerine yine onu düşünerek kabul etmemesi, düğün günü ise baştan aşağı mükemmel giyinip Ji Ah ' ya teklif etmesi çok ama çok güzeldi! Bu ikiliyi çok beğendim!



credit: tumblr

Bir diğer çiftimiz Bong Hanım ve kahramanı da çok komikti bence. Diziye renk kattıklarını düşünüyorum. Özellikle Bay Yang'ın aşkını kola ile itirafı çok tatlıydı.



credit: tumblr

Bu çiftlerin diziye hoş bir hava verdiğini düşünüyorum. Hatta Sekreter Seol bile güldürdü beni izlerken. Yoo Shik ile olan ilişkileri çok komikti.

Dizinin ilk on- on iki bölümü su gibi akıp gidiyor. Bunun nedeni muhtemelen geçmişteki konunun tamamıyle gün yüzüne çıkma aşamalarından dolayıdır. Bu süreçte çiftimizin tatlı mı tatlı, romantik hallerini izliyoruz, keyifleniyoruz, onlarla beraber üzülüyoruz.
Ancak sonrasında iki üç bölüm biraz durağan geçiyor bence. Sıkıcı olmasına sıkıcı değil; ancak söylediğim gibi dizinin konusu sadece bir olay üzerine kurulu olduğundan o olay da çözülünce biraz durgunlaştığını düşünüyorum.

Bir de dizide hala Sekreter Kim'in o kadar şeyden sonra şirket dışında bile Ceo Lee diye seslenmesi aşırı tuhafıma gitti. Ertesi gün evleneceği adama hala Ceo Lee demesi açıkcası biraz saçma olmuş.

Park Seo Joon'u ilk defa bu dizide izledim ve çok beğendim. O da So Ji Sub ve Jang Hyuk'un Ceo olarak canlandırdığı karakterlerden sonra sevdiklerim arasına girdi.
Park Min Young zaten apayrı.  Yüzündeki parlak gülümsemesiyle diziyi alıp götürdü diyebilirim.

Dizinin müziklerinden Kim Na Young- Because I Only See You şarkısını çok sevdim. Diğerlerineyse nedense fazla ısınamadım.

Finalde herşey oturmuştu, havada kalan bir şey yoktu.
Ancak bölümdeki diğer ayrıntılar yerine düğün sahnesi biraz daha uzun olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Tam yüzümde bir gülümsemeyle izlerken pat diye bitiverdi.


credit: tumblr

Sonuç olarak romantik komedi sevenlerin bu diziyi beğeneceklerini düşüyorum.Dizide zengin-fakir aşkına şiddetle karşı çıkan aile klişesi yoktu. İkinci adam ya da ikinci kadın sendromu yaşatmayan kendi halinde bir diziydi. Eğer ağır bir konusu olmayan, karakterlerin çok sevimli olduğu bir dizi izlemek istiyorsanız hemen başlayın derim.

Yeni dizilerde görüşmek üzere...

Not: Kaynak belirtilmeyen resimler bana aittir. İzinsiz kullanılamaz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Güzel bir dizi beğendim 👌 CEO olarak oynayan karakter favorim zaten. Sekreter olarak oynayan karakter ise CEO dan başkasıyla düşünemiyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakalı fikirlerinizi belirtin...